Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /var/www/vhosts/huizeashiana.org/httpdocs/home/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/huizeashiana.org/httpdocs/home/includes/menu.inc).

Afdeling Huishouding

De wasserij

De afdeling wordt eerst schoon geveegd en daarna gedweild. Koffie of thee uurtje van ongeveer 15 minuten. Daarna het ophalen van de vuile was op alle afdelingen. De vuile was wordt gesorteerd, gewassen en gedroogd. Wat opgehangen moet worden geschiedt buiten onder een dak. Droge was wordt opgelegd in de wagen en wordt vervoerd naar de linnenkamer. De ruimte wordt dan weer schoon gemaakt en de machines worden ook weer schoon achter gelaten voor de volgende dag.

De linnenkamer

Bijaanvang van het werk wordt de kamer afgestoft. Een koffie of thee uurtje van ongeveer 15 minuten. Daarna komt de wagen met schone was van de wasserij die opgevouwd moet worden en wordt gesorteerd in de wagenvoor het ophalen van de zusters. Herstel en stik werk hoor ter ook bij. Dan wordt er weer geveegd vooraf wachting huiswaarts (3 uur).

De keuken

De tafels worden afgenomen met desinfectant. De broden worden belegd en opgehaald tussen 7 uur en 8 uur, beleg kanzijn worst, kaas, pindakaas, jam of chocopasta. Voeding wordt aan de kook gebracht (alles, grote pan en kleine pot). De wagens worden hierna klaar gezet om de voeding in te laden. Tussen 12 uur en 1 uur s’middags gaan de voedingswagens naar de afdelingen. De voorbereidingen worden getroffen voor de volgende dag (alles wordt klaargezet). Daarna wordt de keuken weer geveegd en gedweild. Het personeel gaat dan schaften want tijdens het werk kan dat niet gedaan worden end an huiswaarts. (14.30 uur).

De schoonmaak

De werkwijze van de interieur verzogster is alsvolg: Na aankomst wordt de presentie getekend en vervolgens gaan ze naar hun werkplek. In totaal zijn er 7 hofjes, 3 units, 1 echtparencomplex, sociale dienst en de Soos. Elke interieur verzorgster weet waar ze is ingedeeld. Op elk hofje zijner 2 interieurverzorgsters, op elk unit zijner 2 int. verz. Etc etc. De kamers worden eerst geveegd en daarna gedweild met disinfectant; als de kamers niet echtvuil is, worden de schutters schoongemaakt. Tegen 1 uur in de middag wordt het eten naar de afdeling gebracht en als de zuster het eten heeft opgediend aan de bewoner en als ze klaar is met het eten op dienen, wordt het vaat door de int. verz. Gewassen en de keuken wordt weer gedweild. Het is een routing werk die dagelijks wordt gedaan.