Error message

 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /var/www/vhosts/huizeashiana.org/httpdocs/home/includes/common.inc).
 • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/huizeashiana.org/httpdocs/home/includes/menu.inc).

Verpleeg en verzorgingsafdeling

De afdeling Verpleging/Verzorging is ervoor verantwoordelijk dat de bewoners voor Huize Ashiana een goede Verzorging en Verpleging krijgen in samenwerking met de verantwoordelijke arts en de Sociale Dienst.
De afdeling Verzorging is onderverdeeld in zeven(7) Hofjes en één(1) afdeling echtparen. Elk hofje heeft 16 kamers en in elke kamer worden twee(2) bewoners ondergebracht. Hier vertoeven vooral de mobiele bewoners. De sectie echtparen wordt bewoond door echtparen ,maar het is ook mogelijk dat bewoners die meer privacy willen en het zich kunnen permitteren; hier onderdak vinden.
De afdeling Verpleging is onderverdeeld in units waar zes personen op een kamer worden ondergebracht. Elke verpleegafdeling heeft negen (9) kamers. Er is één (1) mannenverpleegafdeling en twee(2) vrouwenverpleegafdelingen.

Enkele werkzaamheden bij de dagelijkse verzorging van de senioren burgers:

 • De algehele lichamelijke verzorging.(algehele wasbeurt,wondverzorging etc.)
 • Het opdienen van de maaltijden.(ochtend- middag- en avondmaaltijd,tussendoortjes)
 • Het op tijd toedienen van de voorgeschreven medicamenten.
 • Het begeleiden van de senioren burgers naar de specialist.
 • Sociaal maatschappelijke zorg en begeleiding van onze maatschappelijke werkster
 • Dagopvang voor seniorenburgers

Het Mortuarium:

Een gediplomeerde bejaarden verzorgende heeft de leiding.
Het mortuarium verzorgd het stoffelijk overschot van de bewoners tot aan de begrafenis .Deze faciliteit wordt ook aan niet bewoners verhuurd voor het kunnen plegen van rouwplechtigheden met een toevoeging van SRD 150. Hiermee worden wat extra inkomsten vergaard.

De SOOS

In de soos worden dagelijks aktiviteiten gehouden voor de senioren burgers. Aktiviteiten zoals : mens erger je niet,kaarten,handenarbeid,voorlezen etc.Daarnaast worden er ook feestjes georganiseerd.Er wordt in zekere mate ook rekening gehouden met het geloof van de senioren burgers.Er worden regelmatig kerkdiensten gehouden (van verschillende christelijke organisaties). Een gediplomeerde bejaarden verzorgende die daarnaast ook een specifieke opleiding heeft gevolgd , heeft daar de leiding.

De barber

Die is belast met het onderhouden van het hoofdhaar van de mannelijke zowel vrouwelijke senioren burgers. 

De leiding

Een hoofd verpleegkundige is belast met de leiding van de afdeling Verpleging / Verzorging. En op de units zijn er supervisors als leidinggevenden.

Aantal werknemers

In totaal zijn er 152 werknemers op de afdeling Verpleging / Verzorging.

Werkwijze van de afdeling

Enkele werkzaamheden bij de dagelijkse verzorging van de senioren burgers:

 • De algehele lichamelijke verzorging.(algehele wasbeurt,wondverzorging etc.)
 • Het opdienen van de maaltijden.(ochtend- middag- en avondmaaltijd,tussendoortjes)
 • Het optijd toedienen van de voorgeschreven medicamenten.
 • Het begeleiden van de senioren burgers naar de specialist.

Interne communicatie

Er wordt intern gecommuniceerd met de verschillende afdelingen van het tehuis te weten : de directie, de poli , de sociale dienst , de financiële zaken , personeelszaken , algemene magazijn , voedingsmagazijn ,centrale keuken , de huishouding en de technische dienst.

Externe communicatie

Hier hebben wij te maken met  ziekenhuisinstellingen , bejaardentehuizen ,zorgvervoer en instellingen  die studenten opleiden in de zorg te weten : COVAB , Opleiding van A.Z.P. , Opleiding R.K.Z. ,Stichting TANA ,S.A.O. , A.L. Waaldijk college en de Openbare Nijverheidschool .